Pozvánka na adventní koncerty Duchcovského pěveckého sboru

14.10.2010 16:03

     Za dveřmi je krásný adventní čas, na který se DPS při svých zkouškách již od podzimu připravuje, aby Vám mohl zpříjemnit předvánoční shon, na chvilku zastavit čas a nechat vánočními zpěvy vstřebat ono tajemné kouzlo Vánoc.        

     V letošním roce nás čekají v době adventu čtyři koncerty. Již 27. listopadu v podvečer před první adventní nedělí rozezníme sál Sázavského kláštera, kam nás každoročně zvou naši Sázavští přátelé, které jsme měli možnost přivítat začátkem června v Duchcově na Casanovských slavnostech. Koncerty v Sázavě mají velkou návštěvnost, mnohaletou tradici a vždy nás čeká velmi milé přijetí. Peněžní výtěžek z této akce vždy putuje na Hospic Dobrého Pastýře v Čerčanech. Jsem ráda, že můžeme zpívat v nádherném prostředí a ještě být prospěšní dobré věci.

     Dne 8. prosince 2010 od 17:30 hod. pořádá ZUŠ I. Kawaciuka Adventní koncert v sále Státního zámku Duchcov, kde vystoupíme společně se žáky z hudebního oddělení školy. Třetí koncert proběhne 16. prosince v Aule gymnázia Duchcov od 17:30 hod. Na tomto koncertě rozezní prostory gymnázia nejen hlasy DPS, ale i žaček mé pěvecké třídy.

     Adventní koncertní tečka nás čeká v Praze. Po loňské premiéře jsem znovu pozváni, abychom si zazpívali v rámci 11. Mezinárodních adventních zpěvů na Staroměstském náměstí v Praze. Náš program je naplánován na 16. hodinu. V loňském roce nás potrápila zima, ale ani to nám neubralo nadšení na nepopsatelném zážitku z této akce. Celé zářící Staroměstské náměstí, houfy lidí, potlesk a spokojené promrzlé tváře posluchačů za to určitě stojí.

     Přijďte si s námi zazpívat nebo poslechnout vánoční písně na nějaký z našich koncertů, které naleznete i na našich webových stránkách -  www.duchcovskypeveckysbor.webnode.cz

 

 

                                                                     Jana Boháčková, dipl. um.

                                                       umělecká vedoucí Duchcovského pěveckého sboru