Duchcovský pěvecký sbor se zapojí do projektu Noc Kostelů

04.05.2010 06:36

Duchcovský pěvecký sbor se v letošním roce poprvé zapojí do 2. ročníku celorepublikového projektu "Noc Kostelů".

Co je Noc Kostelů ?

Jedná se o pozváním všech lidí dobré vůle ke společnému setkání a k objevování krásy křesťanských výtvarných a architektonických pokladů,
- projevem kreativity a důvěry v život u lidí, kteří chrámy stavěli a zdobili, ale i u těch, kteří je dnes obývají a chtějí se podělit o svou víru, o svůj život, a svoje osobní obdarování a dovednosti,
- nabídkou zakotvené křesťanské spirituality, modlitby a služby potřebným,
- znamením živé spolupráce křesťanských církví (ekumenismus), která zaceluje rány vzniklé v minulých staletích.

Z historie akce
V roce 2005 proběhla první Noc kostelů ve Vídni, během čtyř let se spontánně rozšířila do celého Rakouska. V roce 2009 Noc kostelů „překročila hranice“ a zapojily se do ní kostely a modlitebny v Plzeňském kraji, Jihomoravském kraji, Středočeském kraji a Kraji Vysočina.

Noc kostelů 28. května 2010
Noc kostelů se bude v České a Rakouské republice konat v pátek 28. května 2010. Po úspěšném 1. ročníku, při kterém bylo v kostelech, klášterech a modlitebnách zaznamenáno na 90 000 návštěvnických vstupů, se návštěvníkům otevřou další kostely a modlitebny v České republice.
Jen pro zajímavost v Litoměřické diecézi se k Noci Kostelů přihlásilo k 30. 04. 2010 již 44 kostelů a v jednom z nich v Kostele sv. J. Křtitele v Teplicích dne 28. 05. 2010 od 18:00 hod. vystoupí i náš Sbor. Všechny Vás proto srdečně zveme.

(čerpáno z www.nockostelu.cz)

Audiopozvánka na Noc Kostelů

Audiopozvánka.mp3 (941,5 kB)

Pozvánka na Noc Kostelů - Deník Směr

Pozvánka na Noc Kostelů.doc (43,5 kB)